ЗДО №5, Санаторний ДНЗ №5 ”Зернятко”, Хуст
Закарпатська область, Хустський район

Тиждень безпеки у нашому садочку

Безпека життєдіяльності дітей в сучасних умовах - одне з найактуальніших питань. 
Навчити дитину знаходити вихід з надзвичайних ситуацій, небезпечних для її життя і здоров'я, можливо лише сформувавши у неї систему знань про основи безпеки життєдіяльності людини і суспільства, розвинувши практичні навички збереження життя і здоров'я.
Саме здобуття таких навичок та попередження дитячого травматизму є основою метою «Тижня безпеки». 
Напротязі цього тижня ми провели пʼять тематичних днів:
🌱 «Дитина і природа» під час якого провели бесіди про правила поведінки в лісі, дидактичні ігри «Небезпечні знахідки в парку», «Що забруднює повітря?» та «Небезпека в лісі». 

  
🚦 « Дитина і вулиця» під час якого зʼясували правила безпеки на дорозі, познайомились з дорожніми знаками, закріпили вміння реагувати на сигнал світлофора. У молодших групах вихователі провели аплікації на тему «Світлофор» та моделювання ситуації «Пішохідний перехід». А також пограли в рухливу гру « Кольорові автомобілі»

   


🚑Третій день «Дитина в побуті» був присвячений темі запобігання побутовому травматизму. Діти повторили правила поведінки з електроприладами, гострими предметами, закріпили вміння реагувати на сигнал повітряної тривоги, пожежної сигналізації, викликати екстрені служби у разі виникнення надзвичайної ситуації. 

 
👮‍♀️ «Дитина і люди» під час якого провели бесіди «Хто такий незнайомець?», розглянули проблемні ситуації «Як діяти, якщо незнайомець підійшов на вулиці, пропонує цукерки», «Сам у дома». Діти старшої групи організували драматизацію казки «Котик і Півник». 


🏥Останній день «Здоровʼя дитини» був завершальний і присвячений закріпленню вміння  піклуватися про власне здоровʼя

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *